• blog
    Tudástár
Weboldal sebesség - 7. rész

Weboldal sebesség - 7. rész


Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy minél gyorsabbá sikerül varázsolni egy weboldalt, annál több felhasználó fogja azt kipróbálni, annál több dolgot tudnak elvégezni a weboldalon, annál több embernek fogják ajánlani. Vagyis egy olyan faktorról van szó, ami indirekt módon növel a weboldal helyezésén.
 

A FELTÉRKÉPEZÉS SEBESSÉGE IS LÉNYEGES


A sebesség fontosságának van egy másik része is. Mégpedig az, hogy a Google milyen sebességgel tudja feltérképezni a megtekintett weboldalt. Ez nem egy közvetlen rangsorolási szám, csak azt befolyásolja, hogy a Google milyen gyorsan érzékeli a weboldal új tartalmainak változását, és bukkannak fel ezek a tartalmak a találati listákban. Tehát, ha van egy hírportál, és a Google ezt nem tudja elég gyorsan feltérképezni, akkor lesz néhány olyan cikk, ami nem jelenik meg a keresőben. Ezzel pedig az adott weboldal látogatottságot veszít azokhoz a versenytárs weboldalakhoz képest, amelyeket sebesebben tud feltérképezni. Viszont, ha egy statikus weboldalról szó, azaz olyan oldalról, mely akár hónapokig változatlan, akkor nem annyira számít, hogy a Google gyorsan indexelje a tartalmakat, hiszen nem marad le semmilyen módosításról – tette hozzá John Mueller.
 

EGYELŐRE CSAK A DESKTOP SEBESSÉG A LÉNYEG


Azt is érdemes számításba venni, hogy egyelőre elég, ha csak a weboldalad desktopos sebességére koncentrálsz. Ez idővel viszont változni fog, úgyhogy lassan fel lehet készülni a mobilos sebesség optimalizálásának problémájára is. De csak ha a Google rangsorolást tartod főleg szem előtt. Jelenleg azonban a Google még nem veszi számításba, hogy milyen gyors a weboldalad telefonon, csak azt vizsgálja, hogy mennyire gyorsan jelenik meg asztali gépeken és laptopokon. Annak ellenére, hogy egy weboldal sebessége nagymértékben különbözhet laptopon wifivel, és egy mobiltelefonon mobilnet használata során. Gyakori eset, hogy az asztali eszközön elfogadható időn belül betöltődő oldal telefonos optimalizálás hiányában túl lassú okos telefonon. De persze az sem lehetetlen, hogy egy weboldal számára sokkal fontosabb a mobilos jelenlét, így kiválóan van optimalizálva okos telefonra, miközben desktop megjelenésnél nem figyelnek a tempóra.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!