• blog
    Tudástár
Miért lényeges a HTTPS? És miért van szükség rá a weboldalon?

Miért lényeges a HTTPS? És miért van szükség rá a weboldalon?

 

MERT JÓ A KERESÉSNÉL


A https Gary Illyes, a Google alkalmazottja szerint egy minőségi jelzés. És ha minden más tényezőt nézve megegyezik mindkét weboldal, akkor az a weboldal, mely https-t használ, előrébb kerül a találati listán. Utóbbinak pedig az az oka, hogy a Google mindig a felhasználók kiszolgálását tartja a legfontosabbnak, és emiatt folyamatosan javít az algoritmusain is. Így alakít jobb felhasználói élményt, illetve a https tekintetében biztonságosabbat is egyben. Hamarosan bővebben is részletezzük a Google szempontjait, de itt el is érkeztünk a következő ponthoz.
 

HASZNOSABB A FELHASZNÁLÓKNAK


Hiszen az SSL igazából arra jó, hogy titkosítsa a felhasználók adatait, így azok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe. Ez különösen akkor lényeges, ha érzékeny felhasználói adatokat fogadsz, például bankkártya adatokat, de elég ha csak jelszóval kell belépni az oldaladra. A Google ugyanakkor minden weboldal számára javasolja a https alkalmazását. A felhasználók pedig mindig bizalommal fordulnak az olyan weboldalakra, ahol látják, hogy az https-t használ.
 

SSL-RE VAN IGÉNY AZ AMP MIATT IS


Az AMP-ról már sokat tudunk, úgyhogy ebbe nem mennénk most bele, de szerepe van a SEO-ban, meghatározza a keresőoldali megjelenést és a felhasználói élményt mobilon. Ahhoz azonban, hogy AMP oldalad legyen, elengedhetetlen az SSL használata.
 

A CHROME IS ELÉGEDETLEN LEHETNE NÉLKÜLE


Mindehhez hozzátartozik még az is, hogy 2017 januárjától a Chrome 56 már a “nem biztonságos” jelzést fogja megjeleníteni minden olyan weboldalnál, ahol felhasználóneves-jelszavas belépés van, illetve bankkártya adatok továbbítására kerülhet sor, miközben egyszerű http-t használ és nem https-t. A felhasználók pedig biztosan nem fogják jó néven venni, ha a weboldalad nem biztonságos.
 

MIÉRT LÉNYEGES A GOOGLE SZÁMÁRA A HTTPS?


Sokan megkérdőjelezik a https jelentőségét olyan weblapoknál, melyek csak tartalmat szolgáltatnak, azonban nem kezelik a felhasználók titkos adatait. A Google azonban a biztonságot lényegesnek tartja, legyen szó bármilyen weboldalról. Egy Google Webmaster Hangouton a cég két tudósa elmagyarázta, hogy miért is lenne fontos az összes weboldalnak https kapcsolatot használnia.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!