• blog
    Tudástár
Hogyan készíts weboldalt? Mire érdemes figyelni?

Hogyan készíts weboldalt? Mire érdemes figyelni?


Miért jó, ha van weboldalad?

Valószínűleg azt már tudod, hogy szükséged van egy weboldalra. A legtöbb cégnek, vállalkozásnak van weboldala, mivel az egyik leghatékonyabb marketingeszközről van szó. Ha Te még nem lennél teljes mértékben biztos abban, hogy szükséged van egyre, akkor néhány pontban vázoljuk neked.

1. Komfortos az ügyfeleknek: Sokkal nehezebb végigrohanni több tucat boltot, összehasonlítani az árukészletet és az árakat, mint megnyitni a böngészőt, és egy laptop előtt ülve mindent megtudni. Ha azt szeretnéd, hogy az ügyfelek könnyen rád találjanak, akkor Neked is feltétlenül szükséged van egy weboldalra.

2. Láthatóbb leszel: Lehet, hogy úgy érzed, hogy Neked weboldal nélkül is van elég ügyfeled és megrendelésed. Azonban biztosan csak egy weboldal segítségével lehet egyre több, akik meg is maradnak. Az, hogy láthatóvá válsz online, több vevőt csalogat majd hozzád és a bevételed is nagyobb lesz. Csak persze jól kell csinálnod, és bele kell tenned elegendő munkát és pénzt, ha vissza is akarsz belőle kapni legalább annyit, amennyit belefektettél.

3. Egyre több marketinglehetőség nyílik meg számodra: Ha van egy weboldalad, az olyan új marketinglehetőségeket jelent számodra, melyeket eddig nem használtál. A weboldaladat bizonyos kulcsszavakra megtalálják a keresők, illetve ha értékes tartalmat készítesz, akkor más weboldalak is linkelnek rád. Hogy melyik eszközt választod, az azon múlik, hogy milyen üzletágban tevékenykedsz, illetve hogy mik a céljaid. De miért is fontos, hogy jó weboldalad legyen?

4. Növeli a hitelességed: Könnyebben mondhatod el az embereknek, miért bízhatnak meg benned. A weboldaladon felsorolhatsz korábbi véleményeket, a referenciáidat és ezek mind erősíthetik a beléd vetett bizalmat. Valószínűleg nem ér meglepetésként, ha elmondjuk, hogy ma már a legtöbb ember először a neten néz utána egy cégnek, melytől rendelne valamit, illetve megbízna valamilyen munkával. Figyelj majd a weboldal készítés során arra, hogy a weboldalad erősítse a bizalmat, ne pedig rombolja azt!

5. A weboldalad tükröz téged: Az emberek a cégedet a weboldaladról fogják megítélni. Ha a weboldalad használhatatlan, az emberek nem fognak kapcsolatba lépni Veled. A weboldaladon keresztül kell bemutatnod az embereknek, hogy ki vagy Te. Ha ezt nem sikerül közvetítened az embereknek, nem fognak bízni benned.

6. Az embereknek információ kell: Ha nem képesek gyorsan átlátni a weboldalad a látogatók, és megtalálni rajta a fontos információkat, akkor valószínűleg otthagyják mielőtt bármi kapcsolatba lépnének Veled.

7. Jobb lesz a márkád megítélése: A weboldalad egyben a márkádat is hirdeti. Kialakít rólad egy képet, és bemutatja a közönségednek, amit el akarsz mondani. A weboldalad olyan információkat tartalmazzon, melyek segítségével az emberek képet kaphatnak a márkádról.

8. Több ügyfeled lesz: Egy jó weboldal segítségével növelheted is az ügyfeleid számát. Nagyon könnyen elijesztheted a látogatókat, ha az oldalad rosszul van összeállítva. Senki nem fog Veled kapcsolatba lépni, úgyhogy érdemes komolyan venni a weboldalad és pénzt fektetni bele, ha azt szeretnéd, hogy hozzon is pénzt számodra.

 

Weboldal problémák

Ezeket a hibákat követheted el, ha segítség nélkül kezdesz neki egy weboldalnak!

Ha egyedül vágunk bele egy weboldal készítésébe, rengeteg hibát elkövethetünk, de vannak tipikus gondok is.

1. Az első az, hogy azt hiszed, egyszerű weboldalra van szükséged. Miért ne készítenéd ezt el saját magad? A probléma az, hogy nem sima weboldalra, hanem hatékony weboldalra van szükséged. A látogatók másodpercek alatt eldöntik, hogy kapcsolatba akarnak-e lépni veled. Jó benyomást kell keltened, így nagyobb valószínűséggel maradnak az oldaladon, illetve térnek vissza később. Egy hozzáértő cég által készített hatékony weboldal tehát mindig jó döntés.

2. Sablonokat használsz. A legtöbb házilag készített weboldal ilyenekre épül. Ezek nem csak olcsók, hanem olcsónak is néznek ki, amikor elkészül a honlap. Egy sablonra épülő weboldal teljesen általános, nem kapcsolódik hozzád és rosszabb akár összekeverhető más cég weboldalával. Tehát, ha egyedi weboldalt szeretnél, akkor egy profi céghez fordulj.

3. Egy weboldal marketingeszköz, mégpedig a legfontosabbak egyike. Ez az, mely a látogatókat vevőkké alakítja. Ehhez azonban szükséged van egy világos és hatásos akció gombra. Ez fogja a látogatókat rávenni arra, hogy vásároljanak, feliratkozzanak a hírleveledre, letöltsenek valamit.

4. Ne hidd, hogy ha elkészül a weboldalad, akkor rögtön rengeteg látogatód lesz. Ehhez kell az online marketing, benne a SEO-val, Adwords-szel, stb., mellyel hatékonyabban eléred a potenciális vásárlókat. Ha egy hozzáértő céget bízol meg a weboldalad fejlesztésével, az ebben is segíteni fog.

5. Ma már a mobilos webböngészés lehagyja a desktopost. Ezért a mobilbarát webdesign ma már kötelező. Egy mobilbarát design kialakítása nem könnyű, mivel vannak dolgok, amik nem működnek mobilon. Számít a kijelzőméret, a linkek mérete, a betűk, a képek megjelenítése, stb. Úgyhogy ahelyett, hogy vállalnád egy saját készítésű weboldal kockázatát, talán érdemesebb lenne egy profi weboldalfejlesztő cég segítségét kérni.
 

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!