• blog
    Tudástár
Néhány hasznos funkció a Google Search Console-ban, amit érdemes használnod 1. rész

Néhány hasznos funkció a Google Search Console-ban, amit érdemes használnod 1. rész


A Google Search Console használata közben rengeteg funkciót találhatsz, melyeket a weboldal tulajdonosok hatékonyan bevethetnek a keresőoptimalizálási munkánál. Vannak közöttük azok, amiket szeretünk, másokat nem annyira, illetve van néhány olyan dolog, amit mindenképpen célszerű használni.
Ezek a funkciók ugyanis rendkívül hasznos információkkal tudnak szolgálni, illetve adódnak helyzetek, amikor nélkülözhetetlenek is. 1. URL-EK GYORSABB INDEXELÉSE A weboldalak tulajdonosai gyakran panaszkodnak arról, hogy az általuk elkészített új tartalmak nem jelennek meg a keresési találati listán, mivel a Google nem indexeli azonnal az új oldalt. A Search Console-ban azonban van lehetőség arra, hogy manuálisan felvigyünk egy-egy új URL-t, mely aztán bekerül az indexelt oldalak közé, így megjelenik a találatok között is.
A Feltérképezés menüpontban találjuk a “Megtekintés Google”-ként funkciót, ami erre a célra is alkalmas. Egyszerűen csak be kell írni az oldal URL-jét, majd a lekérésre kattintani. Itt bővebben is olvashatunk róla, hogy mire használható a Megtekintés Google-ként eszköz, milyen hibákat lehet kiszűrni vele

Csak érdekességképpen jeleznénk, hogy van ennek a funkciónak már egy alternatívája is. A Mobilbarát teszt 2016 végén kapott egy új funkciót, mely úgy hangzik: “küldés a Google-nek”. Ez pedig annyit tesz, hogy a mobilbarát teszttel leellenőrzött oldalt elküldi indexelésre a Google-nek. Ugyanaz történik tehát, mint amikor a Search Console-ban kéred egy weboldalad indexelését. Annyi csak a különbség, hogy egyszerűbb az út, bár magának a tesztnek a lefutására viszonylag sokat kell várni, így nem biztos, hogy gyorsabb is.

Ha rákattintasz a linkre, akkor a Google egy ablakban visszajelez, hogy felvette a várólistára, ugyanakkor azt is közli, hogy felesleges ugyanazt az oldalt többször beküldeni, mert attól nem fogja gyorsabban indexelni. Tehát az indexbe küldés nem azonos azzal, hogy egyből meg is jelenik a találati oldalakon, mindössze a Google azt ígéri, hogy sort kerít majd rá. Itt is hasonló tehát a helyzet, mint a Search Console esetében.
 

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!