• Tudástár
Weboldal készítés: elméletben és gyakorlatban

Weboldal készítés: elméletben és gyakorlatban


Manapság már elég sok tanfolyamon és felsőoktatási intézményben oktatják a weboldal készítés menetét, de ezek többsége inkább az elméleti oldaláról közelíti meg a témát. Ám a gyakorlat sokszor ellentmond az elméletnek.
 

A weboldal készítés elméletben


Ha megkérdeznénk egy weboldal készítésről tanuló diákot, hogy melyek a weboldal lépés általános lépései, akkor nagyjából az alábbi 5 teendőt sorolná el.

1. Meg kell határozni a weboldal célját. Webáruházat szeretnénk, amin kereskedelmi tevékenységet szeretnénk űzni, vagy esetleg egy általános bemutatkozó weboldalra vágyunk, vagy csupán egy olyan minimalista honlapot szeretnénk, ahol felvehetik velünk a kapcsolatot.

2. Ha az előző lépést letisztáztuk, akkor készítsünk egy vázat, hogy mit szeretnénk látni a weboldalon. Ez a terv térjen ki a tartalmi és a design elemekre is. Nyerjünk inspirációt más honlapokból.

3. Ha már van egy terv a kezünkben, akkor azzal együtt keressünk meg több kivitelezőt és kérjünk tőlük árajánlatot. A kiválasztottat pedig bízzuk meg a munkával.

4. Foglaljunk le egy domain nevet.

5. A weboldal készítő csapat részére készítsük el a weboldal tartalmát, hogy azzal tudjanak dolgozni. Folyamatosan tartsuk velük a kapcsolatot, egyeztessünk, teszteljünk és ellenőrizzünk a weboldalt elkészültéig és persze utána is.

Ez az 5 teendő csak egy általános leírása a weboldal készítésnek, a gyakorlatban ez egy jóval összetettebb munka, ami kétségtelenül pénz-, idő- és energiaigényes.
 

Weboldal készítés a gyakorlatban: ahol könnyű megbotlani


Pont a fent említett pénz-, idő- és energiaigényes mivolta miatt szokott sok weboldal készítő munkálat félúton befuccsolni vagy akár már csírájában elhalni. Ezt megelőzendő kimondottan lényeges, hogy csakis úgy vágjunk bele ebbe a projektbe, hogy tisztában vagyunk az elképzeléseinkkel és tudjuk, hogy ezért a célért mit vagyunk képesek és hajlamosak megtenni.

Úgyszólván hiába vágyunk egy hiper-szuper honlapra, hogyha nem tudunk tőkét belefektetni. Persze vegyük azt is számításba, hogy csakis egy jól összeállított, alaposan átgondolt, minőségi weboldal fog tudni majd nekünk kiemelkedő bevételt termelni. Ha viszont a költséghatékonyság fontos számunkra, akkor tudjunk lejjebb adni az igényeinkből. Így sok idegességet megspórolhatunk magunknak és másoknak is a weboldal készítés során.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!

Nagy Zsófia
projektmenedzser
+36 30 790 46 17
info@navisofthungary.hu