• blog
    Tudástár
Mikor van szükségünk weboldal auditra?

Mikor van szükségünk weboldal auditra?


Például akkor, amikor egy komoly összegért elkészítettük a weboldalunkat, de az valahogy nem úgy szuperál, ahogy elképzeltük. Nem eredményes, vagyis nem hozza a konverziókat, holott pont ez lett volna a célunk vele.

Milyen problémák merülhetnek fel a weboldalunkkal?


Például előfordulhat, hogy a bajok forrása az, hogy a weboldalunk kinézete számunkra megkapó, ám a használata nem egyértelmű és nem egyszerű. Ám ha a honlapunk nem felhasználóbarát, akkor az sajnos rengeteg bajt szülhet, hiszen a felhasználók többsége hajlamos pár másodperc alatt bezárni azt a weboldalt, amit nem ért és/vagy nem tud könnyedén használni. Meglehet, hogy ez az indok áll a mögött, hogy kevés a látogatónk, feliratkozónk vagy a vásárlónk. Ilyenkor jöhet jól egy weboldal audit.

Mikor van szükségünk weboldal auditra?


Ha kiderült pár probléma – például a fentiek –, akkor sajnos biztosak lehetünk abban, hogy a pár hiba mögött még jó pár nehézség rejtőzik. Ilyen esetben célszerű igényelni egy teljes körű weboldal auditot, amikor is egy független és objektív szakértői csapat komplexen átvizsgálja a honlapunkat és rávilágítanak a hiányosságokra. Mindez azért is lehet hasznos, mert ők kívülállóként másképp néznek a honlapunkra és a szakértői szemükkel olyan bonyodalmakat is feltárhatnak, melyek számunkra elképzelhetetlenek voltak.

Hogyan zajlik egy weboldal audit?


A weboldal audit során a szakértői gárda az egész weboldalt részletesen átvizsgálja. Megnézik, hogy a technikai és tartalmi beállítások helyesen vannak-e elvégezve. Áttanulmányozzák, hogy a weboldal mennyire felhasználóbarát, illetve megnézik a belső navigációt is. Górcső alá veszik a honlap designját is. Készítenek egy webergonómiai átvilágítást, illetve a weblap keresőoptimalizáltságát is ellenőrzik. Ezen kívül tesztelik a weboldal sebességét és azt, hogy mobil és táblagép eszközökön milyen képet mutat. Sőt, igény szerint versenytárs elemzést is végeznek. Mindezek együttes célja, hogy az összes hibát listába szedjék, majd végül javaslatokat is közölnek ezen problémák kijavítására.

Egy jó weboldal audit igencsak hasznos


Egy weboldalnak vagy egy webáruháznak számos szempontnak kell megfelelnie ahhoz, hogy eredményes lehessen minden tekintetben. Eme szempontok nem mindig világosak, sőt, legtöbbször kuszák, ezért érdemes külső segítséghez folyamodni.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!