• blog
    Tudástár
Háttérvideók használata 3. rész

Háttérvideók használata 3. rész

 

4. VEDD LE A HANGOT!


Azt azért már a nem teljes kijelzős háttérvideók előtt is tudni lehetett, hogy ha egy videó automatikusan – tehát a felhasználó aktív közreműködése nélkül -, hanggal indul el egy weboldalon, akkor az rendkívül tudja zavarni a felhasználókat. A háttér videókhoz nem kell hang, hagyni kell, hogy a mozgóképek magukért beszéljenek. De ha mégis kellene hozzá, akkor meg kell adni a felhasználónak a lehetőséget, hogy a hangerőt maga állítsa be.
 

5. TÖREKEDJ A LEGJOBB MINŐSÉGRE!


A cég image-ét meghatározó háttérvideók esetében nem engedhető meg, hogy azok gyenge minőségben jelenjenek meg. Mindig a lehető legjobb minőségre kell törekedni, hogy minden mozgás, képátmenet zökkenőmentes legyen, tekintet nélkül arra, hogy milyen hosszú a videó, illetve mekkora a mérete. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene tömörítened, hiszen lassúnak érzékelik majd a nagyméretű videó miatt a weboldaladat a látogatók. Használhatsz overlayt, mert segít abban, hogy egy elfedd egy gyengébb minőségű videó hibáit. A div-et helyezd a videó után, és használhatod az ::after pszeudo-elemet is. Győződj meg arról, hogy a látogatók jobb gomb használatával irányítani tudják a videót.
 

6. NE FELEDKEZZ MEG AZ OKOSTELEFONT ÉS TABLETET HASZNÁLÓKRÓL!


Mivel a háttérvideók futtatása a legfejlettebb technológia része, ezért nem minden eszköz képes lejátszani őket. Vagyis azon eszközök számára, melyek nem tudják megjeleníteni ezeket a videókat, valamilyen alternatív háttérképről kell gondoskodni.
 

7. TARTSD ÉSZBEN A WEBOLDAL SEBESSÉGÉT!


Mivel ezeknek a háttérvideóknak a mérete is nagyobb, mint egy háttérképé, így az egész oldal betöltési sebességének lassulását fogja eredményezni. Kérdés, hogy ez megéri-e neked vagy sem, illetve hogy a weboldal más részeinek optimalizálásával mérsékelni tudod-e az oldal sebességcsökkenését? NEKED IS JÓ VÁLASZTÁS LENNE EGY HÁTTÉRVIDEÓ A WEBOLDALADRA? A Goby Savy hat, háttérvideókat használó weboldal alapján vizsgálta meg, hogy valóban hasznosak, jól használhatók-e ezek. A vizsgált oldalak az Airbnb, a Glowforge, ZippyShell, Squerspace, Checkland Kindleysides és az Adaptable voltak.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!