• blog
    Tudástár
Háttérvideók használata 2. rész

Háttérvideók használata 2. rész


Háttérvideók nem alkalmasak minden weboldal számára. Ha csak egyszerűen a trendet akarod követni, akkor nem sokat használsz a látogatóidnak a weboldalad használatában. Ha viszont úgy érzed, hogy a Te esetedben hatékony lehetne egy háttér videó, akkor itt van néhány szempont, amire érdemes figyelni, hogy ne véts hibát a használatuknál. (Később arra is kitérünk, hogy milyen esetekben érdemes videót használnod, és mikor nem.)
 

1. PASSZOLJON A MÁRKÁDHOZ


Ne felejtsd el, hogy a videók révén könnyebben meg tudod mutatni az image-edet és a személyiségedet az embereknek. A videó témáját tehát úgy kell kiválasztanod, hogy az erősítse az ajánlatodat. A színek és a hangulat pedig illeszkedjen a weboldalad vizualitásához.
 

2. A HÁTTÉRVIDEÓ MARADJON A HÁTTÉRBEN!


Ne a háttérvideó legyen a weboldalad fókuszpontjában. Annál kevésbé zavarja meg a felhasználókat, minél inkább sikerül háttérbe szorítanod. Használj kevesebb mozgást benne, finomak legyenek az átmenetek, melyek így nem zavarják a szemet! Kerüld a gyors pásztázást, vagy a remegő képeket! Ha pedig szöveget helyezel a videó fölé, akkor az olvashatóság érdekében használj megfelelő kontrasztot vagy árnyékot!
 

3. FIGYELJ AZ OPTIMÁLIS HOSSZÚSÁGRA!


Ha túl rövidre szabjuk a háttérvideók hosszát, akkor a folyamatos ismétlődés miatt zavaróvá, szakadozottá válhat a lejátszás. Viszont, ha a videó túlságosan hosszú, akkor a felhasználó már azelőtt elkattint az oldalról, hogy a videót végignézte volna, és az kiválthatta volna a kívánt érzelmi hatást. Ráadásul egy hosszabb videó nagyobb méretű is, vagyis lassítja az oldalad. De hogy konkrét számokról is szó essen: egy 10 másodpercnél rövidebb videó valószínűleg túl rövid lesz, míg egy 30 másodpercnél hosszabb videó viszont túl hosszú, de persze minden eset más és más, úgyhogy ettől el lehet térni. 10-15 másodperces hosszúság már megfelelő lehet, ha egy 6 MB-nál kisebb méret társul hozzá Ennek a videónak nem kell a végtelenségig ismétlődnie, mert csak terheli a felhasználók gépének processzorát és lassítja a weboldal betöltődését. Ha hosszabb videót használsz, akkor célszerű lekapcsolni az ismétlődést, és csak egyszer lejátszani. Rövidebb videóknál is célszerű egy JavaScript használatával megoldani, hogy az ismétlődés egy idő után megszakadjon.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!