• blog
    Tudástár
Gyorsítanád a Windows 10-ed? 1. rész

Gyorsítanád a Windows 10-ed? 1. rész


Bármennyire is erősödnek a számítógépek, a Windows is mindig velük nő – különösen a használat során -, így idővel mindig kicsit lassúnak tapasztaljuk a működését. Ilyenkor jó lehetőség, ha újratelepítjük az egész rendszert, ugyanakkor más eszközök is igénybe vethetők a Windows 10 gyorsítása érdekében. Most sorra veszünk jó pár olyan módszert, mellyel gyorsíthatsz egy kicsit a már megfáradt rendszeren.

1.KAPCSOLD LE AZ AUTOMATIKUS ELINDULÓ PROGRAMOKAT


Lehet, hogy egyszerűen csak azért lassú a számítógéped, mert egy rakás olyan programot töltesz be a Windows 10 indulásakor, amire nincs is szükséged. Az automatikusan elinduló alkalmazások lassítják a bootolást, és rontják a rendszer teljesítményét. A megoldás: Nyomd le a Ctrl+Shift+Esc gobokat, így megjelenik a Windows eszközkezelője. Ha fent az “Indítás” fülre kattintasz, akkor megjelenik a Windows-zal együtt induló szoftverek listája. Amelyikre nincs szükséged, azt lekapcsolhatod, ha jobb gombbal rákattintasz, majd a menüből a “Letiltás”-ra kattintasz

2. KAPCSOLD KI AZ EFFEKTEKET ÉS ANIMÁCIÓKAT


Némileg visszafoghatja a Windows teljesítményét az effektek és animációk használata, habár az újabb gépeken ezek hatása már nem nagyon érezhető. Ha viszont régebbi géped van, akkor érdemes ezeket lekapcsolni. Kattints jobb gombbal a Start menüre! Válaszd ki a Rendszer menüpontot! Itt a bal oldalon látsz egy olyan lehetőséget, hogy “Speciális rendszerbeállítások”. Ha a teljesítmény dobozban a Beállítások gombra kattintasz, akkor megjelenik ez a panel. Ha itt a “Legjobb teljesítmény”-re kattintasz, akkor eltűnik a pipa az összes opció mellől, és egy kicsivel gyorsabb lesz a géped

3. DOBÁLD KI A FELESLEGET!


A legjobban az olyan szoftverek képesek lelassítani a Windowst, melyeket nem is használsz. Kattints jobb gombbal a Start menüre! Válaszd ki a Programok és szolgáltatások menüpontot! A megjelenő ablakban kattints valamelyik programra, amit nem használsz, és válaszd az “Eltávolítás” lehetőséget!

4. ENGEDÉLYEZD A HIBERNÁLÁST!


A számítógép hibernálásakor az adatok és a megnyitott programok a merevlemezre íródnak. Amikor bekapcsolod a gépet, akkor pillanatok alatt feláll a rendszer, és ott folytathatod a munkát, ahol abbahagytad.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!