• blog
    Tudástár
Néhány hasznos funkció a Google Search Console-ban, amit érdemes használnod 2. rész

Néhány hasznos funkció a Google Search Console-ban, amit érdemes használnod 2. rész


2. OLDALSEBESSÉG

Mennyire fürge a weboldalad? A választ számtalan webes alkalmazásból kiszedhetjük, melyeknél különféle elhelyezkedésű szerverek esetében kérdezhetjük le a sebességet, melyek aztán helytől függően eltérő adatokat mutatnak. A Search Console-ban található funkció viszont azt mutatja meg, hogy a Google szerint mekkora a weboldalad sebessége, mennyire hosszú a Google Bot esetében a letöltési idő. Ez a lehetőség az első pontban található funkcióhoz kapcsolódik, mert minden URL-re kattintás után bemutatja a HTTP-választ, melynek alján látható a sebesség is.
Ez azért fontos adat, mert a rangsorolásnál a Google figyelembe veszi a weboldal sebességét, így neked is figyelembe kell venni, elégedettnek lenni a láttán, vagy pedig csiszolgatni rajta, ha még nagyon hosszúra nyúlik az a letöltési idő.
 

3. KULCSSZAVAK ÁTTEKINTÉSE

SEO szempontból ez egy rendkívül hasznos eszköz, és valószínűleg éppen ezért az egyik legfontosabb is a Search Console használata során. Ennek segítségével ugyanis ellenőrizheted, hogy az oldaladra milyen kulcsszavakra rákeresve érkeznek a látogatók. A statisztikát a Keresési forgalom menüponton belül a Keresési statisztikák felületén érhetjük el, ahol aztán mindenféle módon szűrhetjük az eredményeket. Teljesen világos képet ad arról, hogy melyek a legnagyobb forgalmat generáló kereső kifejezéseid. Az is látható, hogy ezeknek milyen az átkattintási arányuk, hányadik helyen állnak a találati listán. De az is kiderül, hogy ezen kulcskifejezések alapján melyek a leglátogatottabb oldalaink a Google-ből. Érdemes ezekre a listákra elmélyültebb pillantást vetni, mert érdekes következtetések vonhatók le weboldalad teljesítményére vonatkozóan. A Search Console ezek mellett még számtalan funkciót kínál, melyek legalább annyira hasznosak, mint az említettek. Az általunk felsoroltakon kívül ezeket is érdemes bátran nézegetni és próbálgatni, némelyiket persze csak akkor, ha nagy szükség van rá.
De hogy konkrét számokról is szó essen: egy 10 másodpercnél rövidebb videó valószínűleg túl rövid lesz, míg egy 30 másodpercnél hosszabb videó viszont túl hosszú, de persze minden eset más és más, úgyhogy ettől el lehet térni. 10-15 másodperces hosszúság már megfelelő lehet, ha egy 6 MB-nál kisebb méret társul hozzá.
 

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!