• blog
    Tudástár
Facebook oldallal kiválthatunk egy weboldalt?

Facebook oldallal kiválthatunk egy weboldalt?


Adott esetben igen. Legalábbis vannak, akik ezt az utat választják. Szerintünk azért előbb-utóbb érdemes elkészíttetni egy weboldalt is, hogyha vállalkozásunkkal nagyobb sikerre és bevételre vágyunk, de kétségtelen, hogy ideig-óráig kibekkelhetjük csupán egy hivatalos Facebook oldallal is. De többnyire ez a ritkább eset.

Weboldal helyett Facebook, a lényeg a költségcsökkentés


Sokak úgy vélik, hogy vállalkozásuknak nincs szüksége weboldalra. Azt gondolják, minek szánjanak erre pénzt, hogyha egyelőre teljesen jól elvannak egy Facebook oldallal is. Jóllehet, ez a gondolkodásmód a vállalkozás kezdeti szakaszában még elmehet, de a későbbiek folyamán egészen biztosan szükség lesz egy weboldal elkészítésére is, hiszen kimagasló üzleti sikerre csak így számíthatunk. Egy weboldal nagyban építi a márkánkat és növeli a bizalmat irányunkba, így lényegében kikerülhetetlen.

Egy idő után szükség van weboldalra


Ámbátor egy ideig elegendő lehet, hogyha csak a Facebook oldalunkon keresztül kommunikálunk a rajongói táborunkkal és a leendő ügyfeleinkkel, de innen azért érdemes feljebb lépni. Persze csak akkor, ha van rá kereslet. Pont emiatt hasznos egyébként egy Facebook oldal, mert ott némileg lemérhetjük, hogy a termékünkre/szolgáltatásunkra mekkora a lehetséges kereslet. S ha azt látjuk, hogy a Facebook oldalunkon sokan jelzik felénk, hogy érdeklődnek irántunk és el kezd beindulni a vállalkozásunk, akkor már beláthatjuk, hogy ’’felnőttünk’’ egy weboldalhoz. A későbbiekben a weboldal mellett természetesen ugyanúgy ajánlatos a Facebook oldalt is ápolni, hiszen itt bármikor megoszthatunk akármilyen apró információt, amit fontosnak érzünk a vállalkozásunkkal kapcsolatban.

A másik eset, amikor szintén nagyon hasznos, hogy van egy Facebook oldalunk, ha valamiért esetleg nem működik a weboldalunk és ilyen esetben könnyűszerrel átirányíthatjuk az embereket a Facebookra, ahonnan informálódhatnak felőlünk.

A Facebook másra is jó


Azt mindenki tudja, hogy a Facebook segítségével remek közösséget építhetünk magunk és vállalkozásunk köré, hogyha ügyesek vagyunk és van egy kis szerencsénk is. Ám mostanában nemcsak a Facebook oldalak követése a népszerű, hanem a különböző Facebook csoportok is nagyon közkedveltek lettek. Itt ugyanis egy talán még közvetlenebb kommunikáció mehet végbe a tagok között. Igaz, egy Facebook csoportban csak valós személyek vehetnék részt, tehát egy vállalkozás nem, de ha úgy látjuk, hogy lenne igény egy Facebook csoport elindítására is, akkor mindenképpen érdemes elindítani egyet. Egy ilyen célzott csoportban ugyanis esélyünk lehet elültetni egy-két gondolatot a fejekben, amiből előbb-utóbb konverzió is lehet.

Kérjen ajánlatot most!

Bármi kérdése van, hívja munkatársunkat,

vagy kattintson!